Teateriet Apropos

ILDSJÆL

Anmeldelser


Morten Hede, Mortenhede.dk

"naturlighed er i virkeligheden, hvad denne forestilling mestrer. Instruktør Morten Lundgaard har iscenesat “Ildsjæl”, så den strømmer næsten intuitivt ind i publikums hjerter. Den taler til hjernen og til følelserne

(...)

Det er derfor utvivlsomt, at “Ildsjæl” er en vigtig teaterforestilling for unge – især de, som ikke har stiftet bekendtskab med teater-mediet. Den er vigtig for de unge, men også for teatret som kunstform."

 

Læs hele anmeldelsen

Rebecca Husgaard, 8. klasse, Lindegårdsskolen

Jeg synes at Ildsjæl var et unikt, nytænkende stykke. Jeg har oplevet meta stykker, stykker med separate tidslinjer og musicals baseret på 80'er film, men aldrig et stykke spillet bagfra. Det er nok derfor det hang fast og jeg kan huske det så godt, fordi det var nyt og anderledes. Det var selvfølgelig lidt forvirrende at man til sidst skulle vende hele stykket i hovedet for at rigtigt forstå det. Men handlingen fejlede bestemt ikke noget og sproget var ikke svært at forstå. De talte klart og højt, som er et af teatrets grundprincipper, og den lille scene blev udnyttet fuldt ud. Det viste sig at der var løse kasser, i gulvet som man kunne tage op og bruge som stole, og små rum, også i gulvet, til rekvisitter. Det blev godt udnyttet i min mening, efter som jeg også har prøvet at spille med få ressourcer, ikke at det skal give mig beføjelser til at dømme hvorvidt det var godt eller ej, men jeg føler at de havde tænkt ud af boksen og fik det til at fungere. Det var Teateriet Apropos der stod for forestillingen med kun tre skuespillere. Men selvom midlerne var få og holdet lille var det et utroligt tankevækkende stykker der stilte spørgsmålet: Kan du brænde for meget? Det dykkede ned i tre vidt forskellige personers univers og viste hvordan de var hver sin ildsjæl og hvad der sker når man overskrider grænsen. Det var smukt i sin enkelthed, som stadig havde en sådan kraft at man ikke bare lige kunne slippe det igen. Selvfølgelig vil det aldrig i min mening overgå de store opsætninger på de store teatrer, men man skal huske at før B er der altid et A.