Teater Apropos

Slagballe Banke

En antiglamourøs kærlighedserklæring til musikken.

PRESSEN SKREV

★★★★★ "Forestillingen er en underholdende, rørende, opløftende og gennemført musikalsk teateroplevelse" (Morten Hede) Læs hele anmeldelsen her

★★★★★ "Med en fremragende Daniel Bevensee som den rådvildt trodsige Christian i centrum former skuespillerne deres figurer som små, præcise skæbneportrætter, rørende og genkendelige, i en kollektiv fortælling om dagens Danmark." (Jyllandsposten) Læs hele anmeldelsen her

★★★★★ "...en af Danmarks mest fantasifulde og begavede instruktører " (Gregers Dirckinck-Holmfeld ) Læs hele anmeldelsen her

★★★★★ "...fremført af et stjernehold, som musikkyndigt, med engagement, stærk personlig udstråling og styr på skuespillet sender en smittende overskudsfyldt musik- og menneskehyldest ud i salen..." (Stiften) Læs hele anmeldelsen her

 

Det handler SLAGBALLE BANKE om:

Lige siden åbningen i 1967 har danserestauranten Slagballe Banke været rammen om den musikalske afslutning på Slagballes årlige sommerfest. En tradition som initiativrige borgere nidkært har holdt i hævd, og som hen over årene har fået stadig større bevågenhed ikke bare fra byens indbyggere, men fra hele lokalområdet.

En lokal musikalsk begivenhed som de stedlige medier i år har givet yderligere opmærksomhed i anledning af 50 året for indvielsen af sommeretablissementet.

Og derfor står der lige nu et ni mands orkester af forskellig alder, køn og etnicitet på Slagballe Bankes vestvendte udsigtsterrasse og spiller og synger det bedste de har lært.

For udenforstående kan dette spraglede orkester bestående af lokale Slagballeborgere sammensat til lejligheden måske forekomme indlysende og ligefrem harmonisk, men sandheden er, at det har kostet både hjerteblod og tøjlen af stærke personlige kæpheste, at nå frem til denne fælles musikalske udfoldelse.

Udfordringerne tog for alvor fart, for nogle måneder siden, da et flertal i festudvalget besluttede, at de musikalske indslag ved byfestafslutningen skulle lægges i hænderne på byens unge multitalent og hans folk/rock trio.

Kort tid efter skete der nemlig det beklagelige, at den pågældende pludselig og uden varsel forlod byen, bandet og kæresten og rejste til Island.

Med kontraktlig og moralsk forpligtelse, men uden karismatisk frontfigur, står de to tilbageværende bandmedlemmer nu med et akut problem...

TEATRET i samarbejde med Teateriet Apropos

De to aarhusianske teatre TEATRET og Teateriet Apropos slår i 2017 pjalterne sammen i SLAGBALLE BANKE med premiere den 26. august 2017. På scenen står ni skuespillere og musikere.

Slagballe Banke handler om de drømme, vi besynger. Om længslen efter mening og tilhørsforhold, og ikke mindst om de gnister der springer, når poesien støder sammen med hverdagsrealismen.

Med inspiration fra aktuelle singer-songwritere som bl.a. Ulige numre, Tina Dickow, Mads Langer, Folkeklubben, Bo Evers og i fodsporene af store danske sangskrivere som Niels Skousen, CV Jørgensen, Anne Linnet, Sebastian, med den gamle danske folkemusikstradtion som forbillede.

Tag dine elever med til et velsmurt møde mellem dramatik og musik

Det bliver en kærlighedserklæring til både skuespillet og musikken, når den tidligere reumertvindende instruktør Hans Rønne instruerer den musikalske forestilling SLAGBALLE BANKE.

Du kan nu give dine musik- og dramatikelever en unik fælles musikalsk oplevelse, hvor de får lov til at se et møde mellem kunstarter, når det fungerer allerbedst. Med en ni-mandsstor skuespillertrup på scenen, flyder musik og sang sammen i en naturlig symbiose med fortællingen, når skuespillerne også udfolder sig som sangere og musikere på alverdens forskellige instrumenter.

Med en sammensmeltning af både ny dansk dramatik og nyskrevne sange og musik, giver SLAGBALLE BANKE mulighed for at vise, inspirere og tale med dine elever om tvær-æstetiske og nyskabende processer, samarbejde og scenekunstproduktion af høj kunstnerisk kvalitet.

 

Forestillingen er støttet af