#bitch #kælling #backstabber

“Det var bare noget vi skrev”

Simone har forsøgt at begå selvmord og tilbage står hendes venner Mille og Marcus med en følelse af skyld og afmagt. De gjorde ikke noget, som de andre ikke gjorde, men alligevel er det svært at se tilbage. Hvorfor gik det så galt? Hvem har skylden? Kunne vi have forhindret det? Var Simone bare en dum tøs eller offer for systematisk mobning?

#bitch #kælling #backstabber er en antimobningsforestilling, der behandler unges brug af og konflikter på digitale platforme. I forestillingen ser vi Mille og Marcus’ spring mellem tilbageblik, benægtelse, gensidige anklager og frustration over den situation, der vokser sig for stor og uhåndterlig.

Forestillingen sætter fokus på kommunikation og sociale spilleregler, når man ikke står ansigt til ansigt og sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi omgås hinanden på de digitale platforme. Der er ikke nogen manual for, hvad der er rigtigt eller forkert, når man kommunikerer, men hvordan stopper man lavinen, når først de sociale medier får en situation til at eskalere?

Forestillingen er støttet af

 

Information

Turné
Forestillingen kan opleves i 2016

19. september: Pilegårdsskolen i Taarnby – lukket forestilling
20. september: Baltoppen i Ballerup – lukket forestilling
21. september: Vestfyns Teaterforening – lukket forestilling
22. september: Hinnerup – lukket forestilling
23. september: Frederikshavns Bibliotek – lukket forestilling

28. september: Vorrevangsskolen, Aarhus – lukket forestilling

Medvirkende
Sara Line Møller Olsen / Bolette Engstrøm Bjerre & Stig Reggelsen Skjold

Instruktør
Nikolaj Mineka

Dramatiker
Henrik Szklany

Scenograf
Johanne Eggert

Lysdesign
Jonas Kongsbach

Lyddesign
Kenneth Andersson

Dramaturg & projektleder
Marion Vick

Instruktørassistent
Marie Enevoldsen

Undervisningsmateriale

Materiale til brug i undervisningen.

Kontakt

Kathrine Kihm

Producent
40 95 05 00
kathrine@teaterapropos.dk

Køb af forestillingen

ALDER 13+ (7.-9.klasse)

PRIS EKSKL. MOMS 11.120,- 

ANTAL max 100 publ. pr. forestilling

RABAT 10% rabat ved køb af to forestillinger samme dag/sted.

Forestillingen er refusionsgodkendt.

VARIGHED 50 min.

SPILLEAREAL INKL. PUBLIKUM Min. 10 x 14 x 3 (BxDxH)

STRØM 380V (3x16A)

MØRKLÆGNING Ja

OPSTILLINGSTID 3 timer

Du kan downloade skolemateriale til forestillingen

   

Kirsten Dahl, Teateravisen.dk

“At overvære Teateriet Apropos’s ‘#bitch #kælling #backstabber’ er som at træde ind på det sociale netværks digitale kommunikationsflade, følge med på en blog eller læse mobilbeskeder. Faktisk hele vejen rundt – dvs. både i tekst, iscenesættelse, scenografi, lys, lyd og skuespil.” (…)
“Som iscenesætter skal Nikolaj Mineka i samspil med scenograf Johanne Eggert have credit for at afprøve et scenisk formudtryk for chat. Det har en fin effekt, at Sara Line Møller Olsen og Stig Reggelsen Skjold som henholdsvis Mille og Marcus springer rundt på et spejlblankt sort gulv, der giver associationer til computerskærme, alt imens de kridter og streger løs med det kodificerede digitale vokabular på gulvet og på de transparente plexiglasplader, som de kiler ned mellem sprækkerne i gulvet.”

Jesper Møl Trads, tjeck.dk

“Med en simpel, men flot, scenografi har instruktør Nikolaj Mineka og resten af holdet skabt en forestilling, der sætter historien i fokus. (..) Begge skuespillere arbejder flot med blandingen af drama og humor. (..) Man glemmer tiden og vil have mere. Derfor vil jeg anbefale alle, både unge og gamle som jeg selv, at tage ind på Filuren og se Teateriet Apropos’ antimobningsforestilling #bitch#kælling#backstabber.”