tyvetyve

Evy:
Året: 2189 
Månen: fuld
Sådan her ser verden ud: Menneskene har udryddet de fleste dyre- og plantearter. Pandemierne har udryddet de fleste mennesker. Vi der er tilbage lever i lukkede kupler på jordens golde overflade.

I forestillingen tyvetyve er verden forandret. En mystisk ulykke får tre unge mennesker – Evy, Tym og Nor – til at søge væk fra det kuppelrige de er vokset op i. De søger ned i en ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020 – en begivenhed, der ændrede verden for altid. 

Med fantasi, humor og en overraskende lethed fører dramatiker Amalie Olesen os ind i en fortælling, der leger med de store spørgsmål mange af os tumler med i disse år.

Hvordan får coronakrisen langsigtede konsekvenser for vores samfund?
Er vi på vej ind i pandemiernes tid? 
Hvad sker der med os, hvis en ny pandemi rammer, når først vi er igennem coronakrisen?

En forestilling udviklet med hjælp fra de unge

Forestillingen er udviklet med udgangspunkt i unges egne dagbøger, skrevet under pandemien og skriveworkshops med 8. og 9. klasser på tre skoler i Syddjurs Kommune. I teksterne finder vi hverdagsdetaljer og de unges modige sprog åbner op for dagligdagsrefleksioner, der pludselig bliver til poesi med ærlighed om voldsomme følelser. Følelser som vi alle har oplevet under karantænen, og som de unge kan blive talerør og ventil for i en tid, hvor vores følelsesliv er et kaos, hverdagen bliver vendt på hovedet, og relationer bliver brudt op.

Med udgangspunkt i dagbøgerne bliver forestillingen en undersøgelse af den langvarige effekt af coronakrisen hos de unge. 

Dagbøgerne kan læses her.

Det scenografiske univers

I udarbejdelsen af scenografien har der også været et tæt samarbejde med unge i forestillingens målgruppealder. 7. årgang fra Frederiksbjerg Skole i Aarhus har modelleret og 3D printet ‘fremtidsforssiler’ – genstande der repræsenterer deres liv under corona-pandemien. Tak til Casper Munkgaard, der har ledet FabLab-forløbet med eleverne.

Selve scenografien er designet og skabt af kunstnerduoen Baum & Leahy (v. Amanda Baum Olesen og Rose Leahy). I scenografien væves referencer fra dyb tid, geologisk historiefortælling og udforskning af mikro-makroforhold med nye refleksioner fra dagbøgerne og fremtidsforssilerne.

Forestillingen er skabt af

Forestillingen er støttet af

 

Forestillingen turnerer desværre ikke længere.

Forestillingen overtages af Syddjurs Egnsteater efter Teater Apropos’ lukning. Spørgsmål om forestillingens fremtid kan rettes til info@syddjursegnsteater.dk

Medvirkende
Ludmilla Faber Striim, Jens Kepny Kristensen, Nanna Eide

Instruktør
Marc van der Velden

Dramatiker
Amalie Olesen

Scenograf
Baum & Leahy

Lysdesign
Jesper Jepsson

Komponist
Marcus Aurelius Hjelmborg

Dramaturg
Marion Vick

Kunstnerisk sparring
Daniel Bevensee

Scenografiske assistenter
Caroline Bang Hedegaard
Fie Von Veer

Instruktørassistent
Julie Jensen

Musikere
Frederik Sakham, Johan Toftegaard Knudsen, Lars Vissing og Tobias Stavngaard fra Aarhus Jazz Orchestra

Alder: 13 +

Varighed: 65 min.

For skoler:

Forestillingen turnerer i sæson 21/22 og 22/23

Forestillingen egner sig for udskolingen, men er også velegnet for gymnasier og efterskoler.

Forestillingen har særligt relevans for fagene: Samfundsfag, dansk og drama

SPILLEAREAL EKSKL. PUBLIKUM Min. 9 x 9 x 3,5 (BxDxH)

PRIS EKSKL. MOMS
12.500,- ved max. 100 publ. pr. forestilling
10.500,- ved max. 80 publ. pr. forestilling

RABAT 10% rabat ved køb af to forestillinger samme dag/sted. 15% rabat ved køb af 5 forestillinger eller derover på samme sted.

REFUSION

Forestillingen er refusionsgodkendt. Det betyder at udvalgte skoler, institutioner og private aktører kan få refunderet halvdelen af prisen af staten.

Du kan læse mere om refusionssystemet og hvordan man ansøger ved at klikke her.

KRAV TIL LOKALET

Lokalet skal være i stueplan. Få trappetrin eller niveauforskydninger ved indgangen kan klares med læsseramper, men da scenografien er tung og kommer på vogne på hjul, kan den ikke flyttes etager op eller ned.

SPILLEAREAL EKSKL. PUBLIKUM Min. 10 x 8,5 x 3,5 (DxBxH)

STRØM 380V (3x16A)

MØRKLÆGNING Ja (Biografmørkt)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tyvetyve er en vellykket forestilling og et særdeles spændende projekt. Jeg nærer absolut ingen tvivl om, at forestillingens publikum på 13+ vil føle sig både set, hørt og forstået.”

Trine Wøldiche, iscene.dk

Læs Trine Wøldiches anmeldelse her

Kontakt

Daniel Bevensee

Turnekoordinator
29 91 27 20
mail@teaterapropos.dk