Bjarne & Mong

Kærlighed, udkanstdanmark og pointsystemer

Bjarne er en akavet genert mand, der lever alene i en lille by et sted i udkantsdanmark. Efter sine forældres pludselige død møder han sin drømmepige, den thailandske pige Mong, på nettet og kort efter kommer hun til Danmark. Bjarne og Mong er på trods af deres forskellige fortid og udgangspunkter, begge interesseret i et dybt og meningsfyldt forhold, på trods af Bjarnes søster Toves og lokalsamfundets drillerier og antydninger om det modsatte. Det umage par forelsker sig og til sidst støtter hele byen op om det unge par, da regeringens omtalte pointsystem til sidst ender med at skille dem fra hinanden.

Forestillingens hovedkonflikt og fokus er delt på tre områder; Forholdet mellem den vestjyske landmand og den thailandske pige. Hvordan det lille og ellers så lukkede og til tider fordomsfulde udkantsdanmark langsomt ender med at tage den thailandske pige til sig som en af deres egne, og hvordan kærligheden kan leve under regeringens aktuelle pointsystem.

Der klippes mellem spilscener, der foregår på scenen og scener, der er indspillet på forhånd og optaget på location i udkanstdanmark. Scenerne bindes sammen af en fortællerstemme, der guider publikum gennem fortællingen. Samtidig ledsages forestillingen af musik, der konstant ligger som underlægning på scenerne, både i filmen og på scenen. Musikken er derved med til at tegne og beskrive billeder, stemninger og tanker.

Målet er at skabe en smuk og poetisk forestilling, der kombinerer teater, film og musik. En forestilling der både er morsom og sårbar og hvor humoren flyder ubesværet og fint sammen med forestillingens alvor. I en respektfuld tone er det ønsket at tegne et oprigtigt og hjertevarmt portræt af Bjarne og Mong. Via stilheden mellem karakterne og deres mangel på ord og et fælles sprog, vil vi beskrive deres ensomhed og kamp for at finde hinanden, samt modet til at turde elske.

Samtidig viser forestillingen det lille landsbysamfund i udkantsdanmark, der vælger at åbne op for det ukendte, hvorved beboerne hver især vokser som individer og som samfund. Således har forestillingen til formål at sætte fokus på emner som kærligheden uden grænser, medmenneskelighed og tolerance, som et bidrag til debatten om et samfund, der sætter point på mennesker. Vi ønsker med forestillingen at zoome helt ind og fortælle en historie i det nære om, hvad sådanne tiltag kan betyde for et par, for hvem få point får betydning for hele deres tilværelse.

Forestillingen er støttet af

 

Information

Tid & Sted
URPREMIERE 21.maj 2012 – Teater Katapult Godsbanen, Aarhus

VOKSENFORESTILLING

Medvirkende
Sune C. Abel, Solvej K. Christiansen & Ulla Vejby Kristensen

Fortællerstemme
Søren Ryge

Instruktør
Nikolaj Mineka

Scenograf
Daniel Bevensee

Lysdesign
Morten Ladefoged

Administrator
Marion Vick

Producent
Teateriet Apropos

Kontakt

Marion Vick

Teaterleder
51 20 16 02
marion@teaterapropos.dk

Køb af forestillingen

SPILLEAREAL 8 m x 5 m x 3 m (BxDxH)

STRØM Min. 380V (3x16A)

MØRKLÆGNING Ja