Dagbog #83

Syddjurs, mandag 20.04.2020

Kære dagbog

Disse Corona tider er meget langsommelige, og gentagende. Hver dag laver man det samme, og som 15-årig er jeg en af dem, der skal blive hjemme, i længere tid end de yngre skoleelever. Hver dag vågner jeg med tankerne om, at man skal lave de samme kedelige ting og vide, at man gør det samme dagen efter igen. Det bliver virkelig langsommeligt, men det er ikke det værste. Det værste er, at man ikke har nogen social kontakt, og de eneste gange man ser sine venner, er når man skal lave skole arbejde eller, hvis man er udenfor. Hvis man vælger og gå ud og ser sine venner, må det kun være i kort tid, efter myndighedernes retningslinjer som man skal følge, og på den tid, kan man ikke nå og lave noget. Det frustrerer mig også, når man hører et af pressemøderne fra statsministeren, Mette Frederiksen, og der bliver sagt, at børnehaveklasserne op til 5. klasse starter i skole igen. Det frustrerer mig, fordi det er de små børn, som er de mest uhygiejniske. Jeg mener, at det ville være bedre, hvis de ældre elever startede i skole i stedet for de yngre, da det er de ældre elever, som skal lære ting, de skal bruge til eksamener og ungdomsuddannelser. Jeg synes også, de ældre elever skulle starte først, fordi de er mere hygiejniske end de yngre, og de vil også bedre forstår de forskellige nye regler, som er kommet.

Det skolearbejde vi skal lave hjemme fra, føles som om det kræver meget mere energi, end det normale vi laver i skolen, og vi har sværere ved at lave det med andre end vi normalt har, da vi ikke er sammen fysisk. Det er ikke kun eleverne, som har det svært. Lærerne har det også sværere ved at give eleverne de samme lektier for, da det er svære og lave en gennem gang af lektierne, og derfor bliver lektierne mere prøver og store stil opgaver i stedet for, de normale opgaver vi er vant til at lave. Når man laver den form for undervisning, føles det som om vi har mange flere lektier for, da det laves på en ny måde vi skal vænne os til. Når jeg engang starter i skole igen, vil jeg nyde hvert sekund, da den normale skole er meget sjovere, end den hjemme skole vi har lige nu. Jeg vil også nyde at kunne se mine klassekammerater igen efter ikke og have set dem i meget lang tid. Jeg glæder mig også til, at jeg kan starte på min fritidsaktivitet igen, fodbold, da jeg virkelig har savnet og spille fodbold og være sammen med mine venner. Fodbold er nogen jeg går meget op i, fordi jeg synes det er meget sjovt, da det udfordrer mig på en bestemt måde, ligesom denne periode udfordrer mig, bortset fra, at jeg ikke synes, denne periode er sjov. Jeg brugte også fodbold til at holde mig sund og i form, men i denne periode løber jeg bare for at holde mig i form, til når jeg skal starte på fodbold igen efter denne Coronakrise, hvilket jeg gælder mig rigtig meget til.

Jeg håber, at vi i verden snart får en kur til Coronavirussen, da dette er en alvorlig sag og har indflydelse på alle. Jeg håber, at vores videnskab er, avanceret nok til at vi kan finde en kur meget hurtig, og jeg håber også at kuren kommer til den forventet dag, engang i 2021. Jeg er ikke ekspert i pandemier, men jeg håber, at vi ved denne oplevelse, ved at vi skal være parate, hvis det engang sker igen som, vi sædfølgelig ikke håber. Når kuren til Coronavirussen engang kommer, håber jeg ikke det er noget, som vil koste dyre domme, da det ikke vil være alle, som kunne købe kuren. Jeg her i Danmark skal nok kunne købe kuren, men folk i de fattigere lande som i Indien og i Sydafrika, også kan købe kuren. Jeg håber også, at der ikke kun er en person, som kan købe kuren, og det så er den person, som har retten til kuren. Det håber jeg ikke, da den amerikanske præsident har sagt, at det kun var Amerika, der skulle have kuren, og ikke andre lande, hvilket jeg synes er totalt uetisk, og jeg kan på ingen måde forstå, hvorfor nogen ville finde på og sige sådan noget om sådan en alvorlig situation. Jeg synes også, at vi skal om ca. 100 år være klar på, at der måske kan komme en ny pandemi, da der underligt nok var en pandemi i 1918 og i 1818. Det er meget uvidenskabeligt bevist, men jeg tror, at der kan komme en ny pandemi om ca. 100 år.

Personligt er jeg ikke bange for Coronavirussen, og det skal man generelt ikke være. Vi skal ikke gå rundt på gaden i frygt for at dø med det samme, men vi skal stadig være forsigtige. Jeg ville stadig ikke være bange, hvis jeg blev syg og havde feber, da bare fordi man har feber, har man nødvendigvis ikke Coronavirus. Jeg ville først blive bange for virussen, når nogle af de ældre eller dem med lungeproblemer fra min familie fik konstateret Coronavirussen, da den er meget alvorlig for de grupper af mennesker.