Slagballe Banke

En antiglamourøs kærlighedserklæring til musikken.

PRESSEN SKREV

★★★★★ “Forestillingen er en underholdende, rørende, opløftende og gennemført musikalsk teateroplevelse” (Morten Hede) Læs hele anmeldelsen her

★★★★★ “Med en fremragende Daniel Bevensee som den rådvildt trodsige Christian i centrum former skuespillerne deres figurer som små, præcise skæbneportrætter, rørende og genkendelige, i en kollektiv fortælling om dagens Danmark.” (Jyllandsposten) Læs hele anmeldelsen her

★★★★★ “…en af Danmarks mest fantasifulde og begavede instruktører ” (Gregers Dirckinck-Holmfeld ) Læs hele anmeldelsen her

★★★★★ “…fremført af et stjernehold, som musikkyndigt, med engagement, stærk personlig udstråling og styr på skuespillet sender en smittende overskudsfyldt musik- og menneskehyldest ud i salen…” (Stiften) Læs hele anmeldelsen her

Det handler SLAGBALLE BANKE om:

Lige siden åbningen i 1967 har danserestauranten Slagballe Banke været rammen om den musikalske afslutning på Slagballes årlige sommerfest. En tradition som initiativrige borgere nidkært har holdt i hævd, og som hen over årene har fået stadig større bevågenhed ikke bare fra byens indbyggere, men fra hele lokalområdet.

En lokal musikalsk begivenhed som de stedlige medier i år har givet yderligere opmærksomhed i anledning af 50 året for indvielsen af sommeretablissementet.

Og derfor står der lige nu et ni mands orkester af forskellig alder, køn og etnicitet på Slagballe Bankes vestvendte udsigtsterrasse og spiller og synger det bedste de har lært.

For udenforstående kan dette spraglede orkester bestående af lokale Slagballeborgere sammensat til lejligheden måske forekomme indlysende og ligefrem harmonisk, men sandheden er, at det har kostet både hjerteblod og tøjlen af stærke personlige kæpheste, at nå frem til denne fælles musikalske udfoldelse.

Udfordringerne tog for alvor fart, for nogle måneder siden, da et flertal i festudvalget besluttede, at de musikalske indslag ved byfestafslutningen skulle lægges i hænderne på byens unge multitalent og hans folk/rock trio.

Kort tid efter skete der nemlig det beklagelige, at den pågældende pludselig og uden varsel forlod byen, bandet og kæresten og rejste til Island.

Med kontraktlig og moralsk forpligtelse, men uden karismatisk frontfigur, står de to tilbageværende bandmedlemmer nu med et akut problem…

TEATRET i samarbejde med Teateriet Apropos

De to aarhusianske teatre TEATRET og Teateriet Apropos slår i 2017 pjalterne sammen i SLAGBALLE BANKE med premiere den 26. august 2017. På scenen står ni skuespillere og musikere.

Slagballe Banke handler om de drømme, vi besynger. Om længslen efter mening og tilhørsforhold, og ikke mindst om de gnister der springer, når poesien støder sammen med hverdagsrealismen.

Med inspiration fra aktuelle singer-songwritere som bl.a. Ulige numre, Tina Dickow, Mads Langer, Folkeklubben, Bo Evers og i fodsporene af store danske sangskrivere som Niels Skousen, CV Jørgensen, Anne Linnet, Sebastian, med den gamle danske folkemusikstradtion som forbillede.

Tag dine elever med til et velsmurt møde mellem dramatik og musik

Det bliver en kærlighedserklæring til både skuespillet og musikken, når den tidligere reumertvindende instruktør Hans Rønne instruerer den musikalske forestilling SLAGBALLE BANKE.

Du kan nu give dine musik- og dramatikelever en unik fælles musikalsk oplevelse, hvor de får lov til at se et møde mellem kunstarter, når det fungerer allerbedst. Med en ni-mandsstor skuespillertrup på scenen, flyder musik og sang sammen i en naturlig symbiose med fortællingen, når skuespillerne også udfolder sig som sangere og musikere på alverdens forskellige instrumenter.

Med en sammensmeltning af både ny dansk dramatik og nyskrevne sange og musik, giver SLAGBALLE BANKE mulighed for at vise, inspirere og tale med dine elever om tvær-æstetiske og nyskabende processer, samarbejde og scenekunstproduktion af høj kunstnerisk kvalitet.

Forestillingen er støttet af

 

Information

Idé
Daniel Bevensee og Hans Rønne

Medvirkende
Uffe Rørbæk, Uta Motz, Anders Momme, Jacob Danielsen, Anna Ur Konoy, Mathias Flint, Merete Mærkedahl, Daniel Bevensee, Lea Baastrup Rønne og Jens Kepny Kristensen

Instruktør og forfatter
Hans Rønne

Manuskript
Hans Rønne og Jens Kepny Kristensen

Scenograf
Gitte Baastrup

Musikalsk arrangement
Søren Hansen og Nikolaj Haymann

Musikalsk arrangør
Niels Søren Hansen

Kontakt

Marion Vick

Teaterleder
51 20 16 02
marion@teaterapropos.dk

Køb af forestillingen

Der planlægges turne i sæson 2018-2019

Kontakt Marion Vick på marion@teaterietapropos.dk eller 
tlf. 5120 1602

    

Lise Majgaard Mortensen, Kristeligt Dagblad

“”Slagballe Banke” formidler flot den ekstase, man kan føle, når man er en del af et kreativt projekt i fællesskab med andre. Den viser også den glæde, man kan føle, når man giver plads til andre. Og så får den os til at huske på, hvorfor vi hver især elsker musik – alle typer musik.

Hans Rønnes lille hverdagsmusical går lige i sjælen og vinder slaget om Aarhus’ bedste musikforestilling i denne omgang.”

Læs hele anmeldelsen

    

Gregers Dirckinck-Holmfeld, Gregersdh.dk

“…en af Danmarks mest fantasifulde og begavede instruktører “

Læs hele anmeldelsen

    

Kirsten Dahl, Aarhus Stiftstidende

“Teatret og Teaterriet Apropos er lykkedes rigtig flot med at pege på storheden og mangfoldigheden i det, at mennesker giver hinanden tid og plads.
(…)
Der er både blidhed, nerve og sejt swung i de 12 sang. Og så bliver den fremført af et stjernehold, som musikkyndigt, med engagement, stærk personlig udstråling og styr på skuespillet sender en smittende overskudsfyldt musik- og menneskehyldest ud i salen, hvor vi starter som publikummer og ender som integrerede deltagere i Slagballe Banke byfesten.”

Læs hele anmeldelsen

    

Henrik Lyding, Jyllands-Posten

“Med en fremragende Daniel Bevensee som den rådvildt trodsige Christian i centrum former skuespillerne deres figurer som små, præcise skæbneportrætter, rørende og genkendelige, i en kollektiv fortælling om dagens Danmark.”

Læs hele anmeldelsen

    

Morten Hede, Mortenhede.dk

Daniel Bevensee, i rollen som Christian, indleder forestillingen med en sang, som han selv spiller guitar til – lige så sikkert og tilbagelænet som en ung Allan Olsen; og med al respekt lyder hans østjyske stemme også lidt derhenad. Og hans drivkraft igennem forestillingen, hans motivation for at få Slagballe Banke-koncerten til at lykkes, er smittende og inddragende for publikum.”

“Forestillingen er en underholdende, rørende, opløftende og gennemført musikalsk teateroplevelse. Endnu et værk af teaterskaberen og iscenesætteren Hans Rønne, som får os tættere på os selv og på fællesskabet.”

Læs hele anmeldelsen

    

Signe Birk Backs, Ungt Teaterblod

“Det er i den grad i øjenhøjde og appellerer til hver enkelt af os. Her er ingen smarte effekter eller teater-gøgl, der fortryller virkeligheden. Det her ER virkeligheden – simpelt og ligetil, og uendeligt uforudsigeligt. Tilsæt så en ordentlig skudfuld godt humør, høj energi og musikalsk snilde. Så skulle du have opskriften på en succesrig teateroplevelse med mange fine, underfundige og rørende, ærlige øjeblikke.”

Læs hele anmeldelsen

    

Kulturkongen

“Underholdende, swingende og rigtig feel good teater, en klar anbefaling herfra.” – Lone Thomsen

“man får grint, klappet og gynget med til de ørehængende sange, der er medtaget.” – Freja Linnea Faarup

“Hvis man er til god musik og gerne vil se nogle utrolig dygtige musikere, der formår at skabe en god stemning, så vil jeg klart anbefale “Slagballe banke”.” – Anja Bjerrum

“Men stykket er mere end bare god musik. Forestillingen tydeliggør, at musik er et universelt sprog, som bringer mennesker sammen. Det eneste som manglede for at fulende stemningen af at være tilstede ved byfesten på Restaurant Slagballe Banke var en kold fadøl.” – Christina Olesen

“Så sjovt og dygtigt fremført, at man kan komme i tvivl om det er noget, der bliver spillet eller det er virkelighed.” – Svend Riis

Læs hele anmeldelsen