Teater Apropos takker af

Kære alle jer der har fulgt Teater Apropos gennem årerne. 

Sæson 2022-23 bliver den sidste for Teater Apropos.

 

Ved udgangen af juni 2023 lukker teatret, og vi, Daniel Bevensee og Marion Vick, der står bag, ønsker at takke kolleger, kunder, medarbejdere, bestyrelse og fonde for 12 fantastiske år i teaterbranchen.

 

Beslutningen har vi truffet sammen. Det har krævet mange overvejelser og mange lange snakke at nå hertil, men sammen er vi kommet frem til, at nu er det rigtige tidspunkt.

 

Vi ønsker at stoppe, mens legen stadig er god. Vi ser stadig mest det sjove i den her type arbejdsliv, vi har stadig masser af energi og lyst til de projekter, vi sætter i gang i denne sæson, men hvem ved om 5, 10 eller 15 år vil vi måske ikke længere kunne se de gode sider. Til den tid vil de dårlige lønninger, dårlige turnévilkår og manglende udsigt til stabilitet måske fylde det hele. Der vil vi ikke nå til.

 

Vi er stolte af de forestillinger, vi har leveret gennem tiden og taknemmelige for alle de gode oplevelser vi har haft og alt det, vi har lært i arbejdet med Teater Apropos, men det er endnu ikke lykkedes at finde et mere solidt ståsted til teatret og det er usikkert hvor mange år vi skal vente på, at det sker. Pladserne som egnsteater og lillestorbyteater er få, og der findes desværre ikke en særskilt støttepulje for driftsteatre uden et hus, og tidens bevillingstendenser foreskriver ikke, at vi i fremtiden kan se ind i en bevilling, der er mere realistisk i forhold til det, det faktisk koster at lave godt turnéteater. For sandheden er, at det også er benhårdt at lave turnéteater til børn og unge. Der er mange forhold i branchen, der godt kunne forbedres.

 

Vi lukker Teater Apropos, mens det stadig er sjovt, mens vi stadig er stolte af de kunstneriske resultater, og mens vi stadig er gode venner. Det betyder meget.

 

Vi stopper før tid i forhold til vores nuværende driftsbevilling. Vi har derfor meddelt Projektstøtteudvalget for Scenekunst, at vi ikke ønsker pengene for vores sidste sæson udbetalt. Vi håber i stedet, at de penge kan komme et andet teater til gode.

 

 

Tak til medarbejderne og bestyrelsen

Med Teater Apropos har vi ønsket os at skabe et sted med højt til loftet, hvor vi sammen gjorde teatret til verdens bedste arbejdsplads, samtidigt med, at vi leverede scenekunst af høj kvalitet til unge og deres voksne i hele Danmark.Pengene har været små, og vi har måtte arbejde med det, vi havde. Vi kunne ikke have gjort det uden så dygtige og generøse medarbejdere.

 

Teater Apropos har en arbejdende og aktiv bestyrelse. Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med de frivillige bestyrelsesmedlemmer, der gennem tiden har lagt mange timer i sparring og rådgivning.

 

Tak til jer alle fordi I på hver jeres måde har gjort hvad I kunne for at levere scenekunst af højeste kvalitet, indenfor de rammer der var til rådighed, og tak fordi I hver især har gjort jeres for at bidrage til, at vi sammen skabte en god arbejdsplads.

 

 

Tak til samarbejdspartnere og kollegaer

Vi vil gerne sige en stor tak til alle skoler, institutioner, teaterkontaktlærer m.fl. der har bakket op omkring Teater Apropos gennem tiden, og købt og præsenteret vores forestillinger for deres publikum. Vi sætter stor pris på den indsats I hver især gør for, at netop jeres elever skal opleve scenekunst på hjemmebane.

 

Ligeledes vil vi gerne takke vores samarbejdspartnere igennem alle årene; teatre, der sammen med os har lagt deres tid, energi og økonomi i vores visioner, så vi sammen har skabt scenekunst af høj kvalitet for unge og deres voksne. En særlig tak skal lyde til Teaterhuset Filuren, som har stået side om side med os i alle årene. Tak for alt det I har givet os af sparring, værksted, sal, lys, lyd m.m. – og hvor er vi glade for, at vi fuldender vores samarbejde med netop en nyproduktion af den første forestilling vi skabte sammen for 10 år siden. Ringen er sluttet. Tak.

 

Vi er evigt taknemmelige for den opbakning vi har mødt og de fantastiske oplevelser, vi har fået med på vejen. Teaterbranchens sociale arrangementer bliver tit beskrevet som en stor fætter/kusinefest, men det er også den nærhed og familiefølelse, der gør arbejdet i teatermiljøet til noget ganske særligt.

 

Her har vi mødt gode kollegaer, der hjælper og støtter, selvom vi også er i konkurrence med hinanden, når forestillingerne skal sælges på diverse festivaler. Er en lampe f.eks. gået i stykker på turnéen eller mangler man en bænk på festivalen, så står kollegaerne klar til at hjælpe og bakke op. Tak for det og for jer!

 

Vi drømmer dog om en bedre fremtid for vores kollegateatre. Vi håber, at de stærke kræfter, der findes i og omkring miljøet vil arbejde for at få skabt den pulje, der mangler. Set i finanslovssammenhæng vil man for ganske få midler kunne skabe en driftspulje for turnéteatre uden et hus. Det ville være en kærkommen vitaminindsprøjtning til de utroligt mange mindre turnéteatre, der hele året befolker de danske og udenlandske landeveje. Med de små teatre bliver der hver dag skabt magi i hver en afkrog af Danmark, og her er der plads og rum til eksperimenter, som også kommer de etablerede scener til gode.

 

Derfor håber vi, at økonomien og dermed stabiliteten forbedres og sikres for nye små turnéteatre, der kommer til. Vi frygter flere lukninger, men håber at mange af de eksisterende teatre vil blive ved længe endnu med at skabe fantastiske forestillinger, for uden dem ville verden være et fattigere sted.

 

For vi, der ser scenekunstens møde med publikum, ved at teatret gør en forskel. I teatrets mørke magi møder vi personer og fortællinger, som vi kan spejle os i eller tage afstand fra. Her får vi mulighed for at reflektere over alt fra hverdagshandlinger til livets største spørgsmål, og for hver scene, hver fortælling og hver magisk oplevelse, bliver vi lidt klogere på os selv og hinanden. Det har vi alle brug for, og det rykker ved hver enkelt persons forståelse af verden og dem, vi deler den med. I en tid præget af pandemi og krig, skal vi huske kunsten og kulturen.

 

Vi glæder os til at tage hul på denne allersidste sæson i Teater Apropos, og så glæder vi os ikke mindst til at tage hul på nye spændende arbejds- og scenekunsteventyrer bagefter – hvad end de måtte blive.

 

Kærlig hilsen

Daniel og Marion