En skraldespandskabaret

Et godmodigt kram

Slap af, læn dig tilbage og nyd tonerne fra landevejsriddernes sang. En Skraldespandskabaret er et musikalsk åndehul – et øjeblik på rekreation i godt selskab med Svante, Pianomanden, Erik O Andersen, den grimmeste mand i byen og mange flere.

En gruppe veloplagte gårdsangere, spillemænd og landevejsriddere indtager scenen for en aften og kaster blikke tilbage på en sangskat, der møder hele Danmark fra top til bund og sætter tankerne tilbage til jukeboxen og de rygende smøger på den nærmeste brune bodega. Til tiden hvor hver aften på den lokale var en fest og hyldest til livet, hvor både livets lyse og tilværelsens mørke sider brød frem i sprækkerne mellem røgtågerne.

Et godmodigt kram med kærlige hilsner til hver enkel publikummer fra John Mogensen, Benny Andersen, Poul Dissing, Niels Hausgaard og mange flere.

En aften under de kulørte lamper

De levende lys stråler, kulørte lamper pynter i loftet og musikinstrumenterne står klar – stemningen er intens på omkring jeres lille caféscene. De medvirkende tager mod publikum allerede når dørene slås op. De hygger, snakker, serverer, synger og meget mere mens I finder jeres pladser. Stemningen er god og uformel. Lyset dæmpes, de levende lys skinner og om lidt indtager de to skuespillere og tre musikere scenen og serverer et åndehul på 2 timer med pause, hvor I hvirvles ind i et løssluppent univers fyldt med humor. En stund hvor I kan drikke en øl eller et glas i fred og ro, nyde et grin samt læne jer tilbage med drømmen om det frie liv langt fra hverdagens stres og trummerum.

Med denne forestilling kan I tilbyde jeres publikum en fortryllende aften med fest, farver og humor. Slap heeeeelt af, syng med på de mange udødelige klassikere vores danske sangskat indeholder.

Forestillingen varer 2 timer inkl. pause

Information

Nikolaj Mineka | Instruktør og skuespiller
Uddannet på Skuespillerskolen v/ Aarhus Teater 2008. Freelance skuespiller og instruktør, samt underviser på bl.a. Skuespillerskolen v/ Aarhus Teater. Som skuespiller har Nikolaj b.la. medvirket i ’Fyrværkerimesterensdatter’, ’Sommergæster’, ’Sidste udkald’, ’Lulu’ og ’Det gyldne Kompas I & II’ på Aarhus Teater. Har instrueret og medvirket i egenproduktionen ’Vuggeviser for voksne’ på AROS og Teatret Svalegangen. Har ligeledes instrueret de sidste tre års udgaver af ASB‐Revyen, teaterkoncerten ’Mens de små synger’, monologmusicalen ’Hedwig and the angry inch’, samt ’Hans der drog ud i verden for at finde sin frygt’ hos Teaterministeriet og ’Wake up and smell the Coffee’ samt ’Borgen A-Ø’ og den kommende #bitch#kælling#backstabber med premiere marts 2014 hos Teateriet Apropos.

Kristine Elmedal | Skuespiller
Uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v/Aarhus Teater 2012. Har medvirket i Husets Teaters I morgen i Qatar og Sweeney Todd og Farlige Forbindelser på Aarhus Teater. Debuterede i 2012 Teateriet Apropos’ FUCK – sex og følelser.

Mathias Gregersen | Kapelmester og musiker, kontrabas, guitar m.m
Uddannet musiker fra Det jyske Musikkonservatorium 2011. Spiller bl.a. i bands Sparkplug og Snakefingers INC. Mathias medvirket ligeledes i Vuggeviser for Voksne i originalopsætningen i 2008 på Skuespillerskolen v. Aarhus Teater og i 2010-versionen på Teatret Svalegangen.

Marco Dania | Musiker, saxofon, klarinet m.m.
Uddannet musiker fra Det jyske Musikkonservatorium 2013. Har medvirket i 2010-versionen Vuggeviser for Voksne på Teatret Svalegangen.

Simon Alstrup | Musiker, guitar m.m.
Uddannet musiker fra Det jyske Musikkonservatorium 2013. Simon debuterer som teatermusiker i En skraldespandskabaret.

Kontakt

Marion Vick

Teaterleder
51 20 16 02
marion@teaterapropos.dk

Køb af forestillingen

Godkendt til formidlingsordningen

Målgruppe: 15+

Varighed: To timer inkl. pause

Pris: 14.400,- ekskl. moms

Rabat: Der gives 10% rabat på køb af min. 3 forestillinger samme sted. 15% for køb af 5 forestillinger samme sted.

PR: Pressefotos kan downloades fra fanen Billeder.

Spilleareal: Min. 3 x 4 x 3 (dybde, bredde, højde)

   

Kirsten Dahl

“Stemningen er sød og charmerende. Men heldigvis også barsk og rå, for det er blandingen af lethed og tyngde, som gør “Vuggeviser II” til en fin oplevelse. Plus selvfølgelig det, at de fem medvirkende er så gennemmusikalske og så fint forstår at ramme den kontrasterende blanding af leg og alvor.”

    

Jette Malling – Kulturkongen.dk

Det koster kun halvanden time af dit liv at få en oplevelse, der bringer dig så megen glæde over den frodige mangfoldighed på livets skyggeside og dets musikalske ditto. Og det er sørme billigt, når man tænker på, hvad man får med hjem i posen efter en mandag aften på Bådteatret.
Der er ikke meget ‘skraldespand’ over forestillingen. Tværtimod!
De fem medvirkende – alle gennemmusikalske og hamrende dygtige og charmerende – slår på alle dine følelsesstrenge, så du griner det ene øjeblik, blinker en tåre væk det næste; du bevæges, besnæres, forføres, overraskes, men lades aldrig i stikken – de samler dig op hver gang. Og din gang på jorden bliver ikke bare lettere, men mærkbart anderledes efter en sådan aften.
Skynd jer! Det er alle penge og tid værd!

Gert Poder – Arbejderen

Med afhop i denne farverige verden har Teateriet Apropos, der normalt slår sine folder i og omkring den jyske hovedstad, skabt en seværdig kabaret, der varer lige under et par timer med pause.
Det finurlige ved En skraldespandskabaret er, at instruktør og skuespiller Nikolaj Mineka har afstået fra alskens filosoferen over denne fremmede verdens moralske habitus. I stedet bruger han med stor virkning den danske populærmusik til at trænge ind i denne verden, fyldt med utæmmelig frihedstrang, ubærlige afsavn og gedigne branderter. Det gør En skraldespandskabaret til en musikalsk øjenåbner af de sjældne.

   

Anita Aagaard Kristensen – Kulturnaut.dk

Ja denne forestilling byder på lidt af hvert; det hele serveret med en lunefuld humor og afslappet feststemning. Sangene giver et billede af vores samfund med sangtekster om kærlighed, venskab, stress, finanskrise, kernefamilie, bonusbørn, alderdom og død – alt sammen set gennem øjnene af de fem frie og farverige vagabonder. Efter sidste nummer kigger man på uret og kan ikke forstå, at der allerede er gået to timer. Det er underholdene og en behagelig pause fra den ellers pulserende og stressende storby. Her er der plads til os alle, og vi kan slappe helt af og nyde den akustiske musik leveret med sjæl og indlevelse.

   

Anne Aumayr – Magasigen KBH

(..) Med de sejlende øjne og den direkte umiddelbarhed, som Teateriet Apropos i samlet flok lægger for dagen, er publikum ikke vidne til en ukontrolleret brandert, men en brandert ført med mådehold og god fortælleevne af fem ukuelige landevejsrøvere.
(..) Et oplagt musikalsk valg i denne forbindelse, hvor blandt andet Povl Dissing-, Kim Larsen- og Benny Andersen-klassikere sætter liv i de fem Storm P.-agtige karakterer, og de høster med ret det ene latterudbrud efter det andet.

Læs hele anmeldelsen

   

Mortenhede.dk

Forestillingen giver os et pusterum. Der er ingen stress. Aftenen begynder med, at musikerne lige går i baren og får nogle nye flasker med sig. Bevægelserne er generelt langsomme, og budskabet er tydeligt: Take it easy! Det er et velvalgt budskab i disse år.