Dagbog #73

Syddjurs, mandag 20.04.2020

Kære dagbog,
I dag stod jeg op ca. kvart i 7 og gjorde mig klar, fordi jeg skulle på arbejde kl 8 i brugsen. Det var en lang arbejdsdag. Kunderne irriterede mig fordi de på trods af alle de skilte der er over det hele i butikken, stadig tog deres børn med ud at handle og lod dem gå og røre ved alting og dele deres bakterier med alle andre. Det irriterer mig at folk ikke tager det her seriøst mere, ligesom de gjorde i starten.
Jeg ved ikke hvorfor folk er stoppet med at bruge de plastikhandsker der ligger fremme til dem, eller hvorfor de ikke bare kan huske at holde lidt afstand. Måske er det fordi der har været så godt sommeragtigt vejr her de sidste par dage, så folk glemmer at corona stadig er aktuelt. Men måske er det fordi vi ikke ser hvordan sygdommen påvirker de smittede, at folk ender med at have et “hvad vi ikke ved, har vi ikke ondt af” mindset.
Men jeg synes det er ærgerligt at folk ikke tager det lidt mere seriøst, for når deres ældre mormor ender med at dø af corona fordi hun fik at vide at det var sikkert nok for hende at handle ind selv, så kommer de nok til at fortryde ret meget at de ikke tog det her mere seriøst.

På den anden side, så selvom jeg sidder og skriver at det irriterer mig at folk ikke tager det her mere seriøst, så vælger jeg jo også selv at tage på arbejde og putte mig selv i smittefare. I dag valgte jeg også at ses med nogle veninder for første gang i en måned, hvilket jo også på en eller anden måde er uforsvarligt. Vi gjorde selvfølgelig vores bedste for at holde afstand, tog på picnic udenfor for at undgå at komme ind i hinandens hjem og dele vores bakterier, undgik at kramme osv. Men jeg må da indrømme at det er svært fuldstændig at holde afstand, når det er så vant for os at være tættere.

At være sammen med mine veninder i dag, fik mig også til at indse hvor meget jeg egentlig savner folk. Jeg savner hverdagen med festerne, vennerne og måske også lidt skolen.

Det var alt jeg havde at skrive for i dag, ses imorgen dagbog.